«Julenatt» gjester Stokke kirke torsdag 01. desember!


Kom i julestemning og la roen senke seg med Wenche Myhre, Jørn Hoel og Emil Solli-Tangen!

 

Hele Norges Wenche Myhre rundet 75 år i år – og er mer aktiv enn noen gang! Hun gleder seg stort til å opptre i Stokke kirke med konserten Julenatt.

 

Wenche flankeres av stjernene Jørn Hoel og Emil Solli-Tangen, og trioen akkompagneres av musikere fra øverste hylle; Frøydis Grorud (saksofoner, fløyter) og Trond Lien (kapellmester, tangenter), som begge er kjent fra NRK-programmet Beat for Beat. I tillegg har vi for første gang med oss Tarjei Nysted (nøkkelharpe, fiolin, mandolin, bratsj m.m.).

Dette er mitt niende år på Julenatt-turné, og jeg verdsetter å være en del av folks juletradisjoner høyt. For å være nettopp en tradisjon er det viktig for oss at de kjente og kjære julesangene alltid er med i vårt repertoar, slik at publikum kan kjenne igjen opplevelsen fra år til år. I tillegg vil vi selvsagt også å servere en del nytt materiale, forteller musikalsk leder Trond Lien.

– Julesanger, julestemning og tilhørende minner henger tett sammen, og kirkerommet er en perfekt ramme for å skape slike viktige og personlige øyeblikk for alle mennesker. Med «Julenatt» vil vi gi publikum en pustepause i julestria – slik at roen kan senke seg, sier produsent Håkon Ims.

 

Praktisk informasjon:

Konsert i Stokke kirke, torsdag 01. Desember kl 17.30.

Dørene åpner ca 30 minutter før konsertstart.

Billetter kjøpes på Ticketmaster.no

 

Artist-CV:

Wenche Myhre

Wenche Myhre er en av Norges mest kjente sangere, i tillegg til å være danser, skuespiller og forfatter. Hun er også en av Norges største internasjonale artister. Wenche debuterte da hun vant en talentkonkurranse som 13-åring, hvor premien var en platekontrakt. Siden har hun hatt suksess med en rekke sanger på norsk, svensk, tysk og dansk. I 2003 ble hun tildelt hedersprisen under Spellemann for sin innsats som artist i Norge og utlandet.

Selv om Wenche er 75 år i år og kan se tilbake på en fantastisk karriere, er hun mer aktiv enn noen gang. Hun har medvirket i en rekke turneer de siste årene, og særlig i forbindelse med julekonserter. La meg være ung, Katta vår, Vinter og sne, Gi meg en cowboy til mann, 66 og Vi lever, har blitt allemannseie for generasjoner, og Wenches sanger har fulgt oss som et lydspor gjennom store og små øyeblikk i livene våre.

 

Jørn Hoel

Hele Norges Jørn Hoel sang seg inn i musikkhistorien og norske hjerter med Har en drøm og Ei hand å holde i på 80-tallet, og har siden den gang imponert med sitt brede musikalske spekter – fra pop og soul til blues og latinamerikanske rytmer. Jørn utga sin første plate, Ubarbert, i 1982 og siden den gang har han utgitt hele 13 album, noen i samarbeid med barndomsvennen Steinar Albrigtsen, som han har jobbet tett med gjennom hele sin karriere.

Jørn Hoel holder konserter over det ganske land, han har blitt kåret til Årets Spellemann, tildelt Gammleng-prisen i kategorien pop, deltatt i Melodi Grand Prix, The Hit og Stjernekamp og har sågar gjort seg bemerket som matskribent! Mange har den siste tiden hatt gleden av å oppleve ham i showet Vår Beatles-hyllest på Chat Noir og på turné over hele landet.

 

Emil Solli-Tangen

Emil Solli-Tangen ble som 19-åring tatt opp ved Barratt-Due Musikkonservatorium i Oslo, på bachelorprogrammet for utøvende sangere. Allerede to år senere ble han tatt opp til Statens Operahøgskole i Oslo som en av de yngste søkerne gjennom tidene. Sammen med broren Didrik har Emil hatt stor suksess med konsertseriene Solli-Tangen i solnedgangen, Solli-Tangen andreomgangen og En broderlig aften.

Emil gjør med sin store stemme konserter og operaroller over hele landet og har et bredt repertoar bestående av alt fra norske viser til crooner-låter og operaarier. Han har deltatt i Melodi Grand Prix og har gjennom flere år hatt sin egen julekonsert-turné.

 

Frøydis Grorud

Frøydis Grorud kjenner vi alle som den eminente og alltid smilende saksofonisten/fløytisten fra utallige Beat for beat-programmer på NRK. Hun er utøvende musiker, komponist, arrangør og produsent, og utdannet ved Agder Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Frøydis spiller blant annet i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro.

I mars 2009 kom hennes første soloalbum, Himmeldryss, en instrumentalplate der hun tolker kjente salmer, og i 2012 ga hun ut albumet Melting Sound og året etter fulgte albumet Fra hjerte til hjerte (med Trond Lien). I 2014 ga Frøydis ut sin første jule-CD, Stille som snø. I 2015 kom hele tre album: Duften av liv (med Trude Kristin Klæboe), Blåsang (med Anne Gravir Klykken) og Psalmfulness (med Ulf Nilsen). Frøydis mottok Telemark fylkeskommunes kulturpris 2010 og Buskerud fylkeskommunes kulturpris i 2018.

 

Trond Lien

Trond Lien (tangenter) er konsertens musikalske leder. Vi kjenner ham alle som kapellmester fra utallige episoder av NRK-programmet Beat for beat. Han har medvirket i en rekke TV-produksjoner og konserter og har spilt med artister som Sissel Kyrkjebø, Secret Garden, Oslo Gospel Choir og Lionel Richie. Sammen med saksofonist Frøydis Grorud har han gitt ut albumet Fra hjerte til hjerte.​

 

Tarjei Nysted

Tarjei Nysted er frilansmusiker på heltid og produsent med fiolin som hovedinstrument. Han har en meget omfangsrik og imponerende karriere bak seg, og mestrer en allsidig rekke genre fra pop til tungrock. Han bruker strykeinstrumenter som fiolin, bratsj, oktavfiolin, cello, kontrabass, mandolin, nøkkelharpe, kemancheh, autoharpe, marxophone, fonofele og dreielire live og i studio.

Tarjei har deltatt i over 120 plateinnspillinger som instrumentalist, i tillegg til flere som produsent, arrangør, låtskriver og/eller tekstforfatter. Han har medvirket i en rekke konserter og turneer, og arbeidet med blant annet Maria Mena, Tone Damli Aaberge, Rein Alexander, Hanne Krogh, Anita Skorgan og Maria Arredondo. Fra 2015 til 2018 ledet han strykegruppen i den populære Beatles-tribute-konserten ”It Was Fifty Years Ago Today”, med flere utsolgte forestillinger i Oslo Konserthus. I tillegg har han komponert og spilt musikk for teater, TV-serier, filmer, reklame og dataspill.

Tilbake