Noen å snakke med


Samtale og sjelesorg

Livet byr på ulike utfordinger for alle mennesker, og i perioder kan en føle behov for å snakke med noen. Vi vil møte alle med omsorg og respekt uansett livssyn og livssituasjon.

Dersom du ønsker samtale kan du kontakte en av prestene eller diakonen i menigheten. De er trent i å lytte til og samtale med mennesker. Du kan ha et spørsmål om tro, du kan ha noe på samvittigheten, eller du kan ha noe du synes er vanskelig.Du kan komme med alt som hører livet til. Enten det handler om sorg og glede, vanskelige relasjoner, ensomhet og kjærlighet, dele tro og tvil. Det er du som kommer som bestemmer hva det skal snakkes om. Ingenting er for stort eller for lite til å ta med inn i samtalen.

Ta kontakt på telefon eller e-post, eller kom innom kontoret, så kan vi avtale tid.

Ta kontakt med en av prestene om du ønsker skriftemål og be om tilgivelse for noe spesielt i livet ditt.

Prestene og diakonen har taushetsplikt.

Syke og døende

En sjelden gang trenger man hjelp som ikke kan vente, heller ikke til neste arbeidsdag. Dette gjelder kanskje spesielt når noen som som ligger på dødsleiet ønsker samtale, forbønn, salving eller nattverd. Alle prostier har en vaktordning, slik at det alltid er en prest i tjeneste også kveld, natt og helg. I arbeidstiden tar du kontakt med kirkekontoret direkte, om du har behov for hjelp med en gang.

Kirkens SOS

Trenger du snakke med et medmenneske nå? Er du i en krise i livet ditt? Du kan nå de frivillige i Kirkens SOS både på telefon, med melding og på chat. Klikk her for å komme til Kirkens SOS sin nettside.

 

Tilbake